BAKANLIK / Y.Dışı-Belçika - BELÇİKA İBN-İ SİNA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

00 32 (0) 65 460 088
Rue des Sartis, 6 7350 Hensies Belgium
Vizyon
İnanç ve kültür kaynaklarımızdan hareketle, insan hakları zemininde çağın gereklerini dikkate alan modern eğitimin verildiği, milli ve manevi değerlerle donanmış,adalet, özgürlük, hoşgörü anlayışını benimseyen,insan haklarına saygılı,başka düşünce ve inançtaki insanları ötekileştirmeden,problem olan değil problem çözen, üretici, girişken,YÜKSEK KARAKTERLİ şuurlu bir nesil yetiştirmektir
Misyon
Öğrencilerimizi gerek Avrupanın gerek ülkemizin ve gerekse dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin başta ilahiyat olmak üzere tüm fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan gerekse Diyanet İşleri Başkanlığında gerekse Avrupanın değişik sivil toplum kuruluşlarında görevlendirilecek niteliklere haiz şuurlu görevliler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :
ADSL (1 Mbit)